login »
30 januari 2023

Werksessie preventieplan 'Stop het stapelen' (Heerlen)

Een opeenstapeling van problemen kan iemands leven ontwrichten en leiden tot ernstige fysieke en psychische klachten. Met het preventieplan ‘Stop het stapelen’ wil de VNG een handvat bieden om schrijnende situaties, escalatie en veiligheidsissues vóór te zijn.

Beschrijving

De VNG houdt in samenwerking met ervaringsdeskundigen 3 werksessies over het preventieplan, ook bij u in de buurt. Het doel is dat de inspanningen leiden tot een fijner en stabieler leven voor inwoners, minder veiligheidsrisico’s en minder druk op organisaties in de zorg- en veiligheidssector en op gemeenteambtenaren.

De opgedane kennis en ervaringen van onder andere de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en De Bilt vormen de basis voor het preventieplan Stop het stapelen.

Tijdens de sessie gaat u voor uw eigen gemeente aan de slag. Doel: lokaal een (vervolg) stap te nemen om stapelingen van problemen bij inwoners in een kwetsbare positie te verminderen. U komt collega-beleidsmedewerkers uit andere gemeenten tegen, wisselt ervaringen uit en kunt samen met ervaringsdeskundigen en anderen aan de slag.

Locatie en tijd

  • Heerlen
  • 10.00 - 13.00 uur

Doelgroep

Beleidsmedewerkers, professionals gemeenten, procesregisseurs

Kosten

Geen

Organisator

VNG

Links