Direct naar content

Welkom bij Flevoland

Contactinformatie

P.J. Oudweg 1, 1314 CHAlmere036-7671400

Wat doet een Zorg- en Veiligheidshuis?

Sommige problemen van mensen zijn zo complex dat ze niet binnen de reguliere zorg en/of veiligheidsaanpak kunnen worden opgelost. Om deze problemen te doorbreken of beheersbaar te maken, is een onafhankelijke procescoördinatie nodig die de verschillende domeinen overstijgt. Het Zorg- en Veiligheidshuis Flevoland is de centrale plek waar experts op het gebied van strafrecht, bestuursrecht, civiel recht, het sociaal domein, onderwijs en zorg samenwerken om dit te bereiken. We ondersteunen onder andere professionals in casussen waar de reguliere hulpverlening niet toereikend is of vastloopt. We geven advies, zorgen voor de juiste informatie en gaan met professionals in gesprek over oplossingen. Mocht het nodig zijn dan leiden we de casus door naar de partner die qua expertise het beste aansluit bij de casus. Alle partners werken samen vanuit hun eigen (wettelijke) verantwoordelijkheden.

Video poster

Wat doet het Zorg- en Veiligheidshuis Flevoland?

Het Zorg- en Veiligheidshuis Flevoland is een operationeel samenwerkingsverband dat gericht is op het terugdringen van overlast en criminaliteit. In het Zorg- en Veiligheidshuis Flevoland werken instanties op één locatie samen aan opsporing, vervolging, berechting, zorg- en hulpverlening. Doel van de samenwerking is om met een persoons- dan wel systeemgerichte aanpak van complexe casuïstiek een bijdrage te leveren aan het terugdringen van ernstige overlast en criminaliteit. Het kan bijvoorbeeld gaan om (huiselijk) geweld, overlast of criminele activiteiten. De focus is gericht op het voeren van onafhankelijke procesregie op de aanpak van ketenoverstijgende complexe casuïstiek. Bij deze casuïstiek speelt altijd een veiligheidsrisico.

Over ons

Zorg- en Veiligheidshuis Flevoland is dé plek voor samenwerking tussen zorg en veiligheid in de regio. We zijn een samenwerkingsverband dat ketenpartners verbindt. De centrale werkvorm is het casusoverleg waarin met de betrokken partijen uit de verschillende domeinen een systeem gericht plan wordt opgesteld. Verschillende partijen krijgen vervolgens een taak in de uitvoering van dat plan. Soms zijn problemen zo complex, dat de casusregisseurs van het Zorg- en Veiligheidshuis de regie en coördinatie oppakken. De hoofdtaken van het Zorg- en Veiligheidshuis lees je aan de rechterkant.

Onze netwerkpartners

Ons Zorg- en Veiligheidshuis werkt samen met landelijke en regionale partners. Met elkaar maken we het verschil in de aanpak regionale problematiek.

01 38

Kennisknooppunt

Ontdek nieuws en publicaties op het gebied van veiligheid, sociaal domein en zorg. Alle berichten zijn door de Nederlandse Zorg- en Veiligheidshuizen gepubliceerd. Lees meer op de landelijke website.

Neem contact met ons op

Contact informatie

P.J. Oudweg 1, 1314 CHAlmere036-7671400

We zijn telefonisch bereikbaar maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Snel hulp nodig?
Maak je je ernstige zorgen om iemand die direct hulp nodig heeft? Bel dan:

De politie:
112 (spoed) of 0900-8844 (geen spoed).

Contactformulier