login »
14 april 2022

Leersessies: Samenwerken bij aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling

Het CCV, het NJi en Movisie verzorgen in mei en juni en aantal leersessies over samenwerken bij de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling. De gratis sessies vinden online plaats.

Partners in de keten

Om huiselijk geweld en kindermishandeling aan te pakken, is het belangrijk om samen te werken met partners in de keten. Als professional merk je dat waarschijnlijk dagelijks in je werk. En weet je dus ook dat samenwerken niet altijd even gemakkelijk en vanzelfsprekend is.

De praktijk is complex en vraagstukken sluiten niet altijd even goed op elkaar aan. Hoe kun je dan toch samen met partners stappen (blijven) zetten om huiselijk geweld en kindermishandeling aan te pakken?

Centrale vragen

Vragen die tijdens deze leersessies centraal staan

  • Wat is nu echt nodig in de samenwerking om huiselijk geweld en kindermishandeling terug te dringen?
  • Welke kennis is er al?
  • Wat betekent dit voor jouw handelen als (uitvoerend) professional?

Doelgroep

De leersessies zijn bedoeld voor uitvoerende professionals en beleidsmakers die meer willen leren over de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling of hier beter in willen worden.

Met elkaar wordt de aanwezige kennis ingebracht en in gesprek gegaan over de aanpak van geweld in gezinnen. Deelnemers kunnen ook prangende vragen over de praktijk of over de samenwerking met partners inbrengen.

Links

  • Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van Movisie. De leersessies zijn onafhankelijk van elkaar te volgen.