login »
23 januari 2023

Aflevering 2 podcastserie Geboeid staat online

Aflevering 2 van de CCV-podcastserie Geboeid over jongeren en georganiseerde criminaliteit is vandaag verschenen. Deze aflevering gaat over de oorzaak en het beleid.

Vertrouwen en een persoonlijke aanpak. Dat zijn volgens de sprekers de belangrijkste elementen voor succes. Plus bereikbaarheid 24/7. Isabeth Mijnarends, afdelingshoofd Beleid en Strategie bij Parket Oost-Nederland: “Iedereen bedoelt het goed, maar wat je ziet is dat we allemaal apart gaan lopen.”

“Hijs je in de kleren, ik wacht wel”

“Het is alleen maar geldverspilling geweest dat al die jongerenwerkers met mij bezig zijn geweest. Want uiteindelijk word je alleen geholpen als je dat zelf wilt,” zegt Thimo. Is dat zo? Jan Dirk de Jong, lector Aanpak jeugdcriminaliteit aan de Hogeschool Leiden, onderzoekt hoe effectief de hulpverlening aan jongeren is en hoe dat beter kan.

Voor Isabeth Mijnarends, afdelingshoofd Beleid en Strategie bij Parket Oost-Nederland is de versnipperde benadering een groot punt van zorg: “Iedereen bedoelt het goed, maar wat je ziet is dat we allemaal apart gaan lopen.” Gemeente Tilburg werkt daarom met gezinscoaches. Die bieden ondersteuning op alle fronten. Als het moet helpen ze ook bij een verhuizing, of het regelen van een uitkering.

Ook Toni Iñiguez Najdanovski biedt 24/7 ondersteuning. Vanuit Prospect4Cash begeleidt hij jongeren in Arnhem naar werk. En als het moet, belt hij daarvoor ’s morgen vroeg aan bij jongeren en haalt ze uit hun bed. “Hijs je in de kleren, ik wacht wel.”

Aflevering 3: jeugdcriminaliteit

Volgende week volgt aflevering 3 over Jeugdcriminaliteit en samenwerking. Alevering 1 gaat over criminaliteit rondom school. Als je die hebt gemist, kun je deze aflevering ook nog beluisteren. Vind je deze podcast serie de moeite waard? Deel hem dan vooral ook in jouw netwerk.

Over de podcast

De jongeren die in de podcast aan het woord komen, spreken uit ervaring. Samen bedachten zij de titel: Geboeid. Berry maakte de muziek ervoor. Deze podcastaflevering is gemaakt door Audiodroom. Je kunt de podcast-serie Geboeid luisteren via een van de volgende podcast-apps:

Luister naar het hele nummer dat Berry voor deze podcastserie heeft gemaakt.