login »

Zorg- en Veiligheidshuis Midden-Limburg

Het Zorg- en Veiligheidshuis (ZVH) heeft als doel criminaliteit en overlast in het politiedistrict Midden-Limburg (gemeente Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert) te verminderen of te voorkomen. Met veel ambitie zet het ZVH zich daarvoor in.

In 2007 is ZVH opgericht. Zochten we toen nog naar de juiste vorm van samenwerking, nu heeft deze duidelijk gestalte gekregen: een samenwerkingsverband van 22 organisaties op het gebied van justitie, zorg en bestuur. Honderden professionals van deze organisaties pakken samen complexe problemen aan. Om criminaliteit, recidive en maatschappelijke uitval te voorkomen of te verminderen. En om het best mogelijke perspectief te bieden aan mensen met problemen op meerdere leefgebieden.

Dit gebeurt door en combinatie van repressie, zorg en bestuurlijke interventie. Met een integrale, persoonsgerichte aanpak zorgen we voor rust bij de persoon of in het gezin, voor perspectief en daling van recidive. Daarmee willen we de veiligheid in onze samenleving bevorderen.

Animatie Zorg- en Veiligheidshuizen

In dit filmpje wordt in drie minuten ‘het concept Zorg- en Veiligheidshuis’ toegelicht. Klik op de afbeelding om het filmpje te starten.Een initiatief van Limburgse Gemeenten, Provincie en alle deelnemende partners, want Samenwerken Werkt.