login »

Regionaal Expertteam Jeugd Noord-Limburg (RET)

Het Regionale Expertteam Jeugd Noord-Limburg is opgericht in 2020 en richt zich op complexe zorgvragen bij jeugdigen waar de reguliere hulpverlening niet uitkomt. Het doel van het RET is het bieden van een goed vindbare plek waar professionals, jeugdigen én ouders worden geholpen met het vinden van oplossingen voor meervoudige complexe problematiek.

Daarnaast draagt het bij aan het voorkomen van gesloten plaatsingen door ondersteuning thuis of zo thuis mogelijk en uit huis zo kort mogelijk door het vinden van een passende oplossing door soms buiten de bestaande kaders te gaan. Het Regionale Expertteam Jeugd heeft geaccepteerd gezag. Dit betekent dat na het bindend advies de aanbieders zorgen voor het geadviseerde aanbod en de Noord-Limburgse gemeenten voor de daarbij horende financiering.

Downloads

Video Regionaal Expertteam Jeugd

Het is mogelijk dat onderstaande video (door uw cookie-instellingen) niet zichtbaar is. Pas uw instellingen aan of bekijk de video op YouTube


Rol van het ZVH

Het Regionaal Expertteam jeugd in Noord-Limburg is belegd bij het Zorg en Veiligheidshuis. Namens 7 Noord-Limburgse gemeenten (Bergen, Venray, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Beesel en Venlo. Mook & Middelaar werkt op dit onderdeel samen met Gelderland-zuid).

De onafhankelijke voorzitter van het Regionaal Expertteam en het secretariaat zijn ondergebracht bij het ZVHNL. Het Expertteam bestaat, naast de verzoeker en incidentele deelnemers zoals ouders en jeugdige, uit een aantal vaste deelnemers te weten: PSW, Mutsaersstichting, VVGI, Koraal, Boei en Pactum.

Een casus kan aangemeld worden bij het RET indien:

  • Er sprake is van meerdere problemen die op meer dan één leefgebied spelen en (naar verwachting) leiden tot verder afglijden; en
  • Er is sprake van handelingsverlegenheid bij de vragende partij of
  • Er samenwerking tussen meerdere deelnemers nodig is om tot een effectieve aanpak te komen. Het is in de reguliere samenwerking niet gelukt om deze problematiek effectief aan te pakken.

Download

Hoe breng je zelf een casus in?

Via onderstaande link kan een casus ingebracht worden middels ons aanmeldportaal. Hierop beschrijf je de stappen die je tot dusver hebt ondernomen om de passende hulp op gang te brengen.

Na ontvangst wordt je aanmelding gescreend. Vervolgens zal er contact met je worden opgenomen; óf de casus wordt geagendeerd óf je wordt van advies voorzien wanneer de casus niet tot agendering zal leiden.

Aanmeldportaal

Meer informatie?

Wens je nog meer informatie over de werkwijze van het Expertteam, mail deze dan naar expertteamjeugd@zvhnoord-limburg.nl